Groen | Mobiliteit

VanWonen heeft een groot hart voor duurzaamheid. Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling worden meegenomen. Dit vertaalt zich in een gemeenschappelijke daktuin en een ‘slim’ parkeerprogramma.


Daktuin
VanWonen ontwikkelt voor de gezondste generaties. Ontmoeten en natuur dragen bij aan een goede gezondheid en het geluksgevoel. Zo hebben wij in Park Nova een daktuin in het ontwerp meegenomen, waar je tot rust kunt komen of kunt ontmoeten. De appartementen die aan de daktuin grenzen hebben een privéterras. Het binnenterrein is dusdanig ingericht dat je hier heerlijk met een boek in één van de zitjes kunt genieten van de buitenlucht. Een tuinarchitect heeft zich gebogen over het ontwerp met oog voor de biodiversiteit en laagdrempelig gebruik.  

Parkeerprogramma
Park Nova voorziet in een zorgplint van 3 huisartsen, een apotheek en 54 koop- en huurappartementen. Dit vraagt om een ‘slim’ parkeerbeleid. Uiteraard is het uitgangspunt de parkeernorm die de Gemeente Deventer hanteert. Wij hebben onderzoek laten doen naar de parkeerbehoefte van de toekomstige bewoner van Park Nova. Hieruit blijkt dat ‘dubbelgebruik’ van de beschikbare parkeerplaatsen toegepast kan worden. Overdag is er ruimte voor het parkeren van bezoekers van de maatschappelijke plint, dan is een deel van de bewoners aan het werk. In de avond is de maatschappelijke plint gesloten en is er ruimte voor de bewoners. Daarnaast blijkt dat een deel van de bewoners geen auto heeft en kiest voor openbaar vervoer/fiets. In totaal zijn er 57 parkeerplaatsen.

Deelauto’s
VanWonen maakt het gebruik van deelauto’s op de locatie van Park Nova mogelijk. Een auto in eigen bezit staat steeds vaker stil dan dat hij rijdt. Als je minder dan 4-5 dagen per week de auto gebruikt, dan is een eigen auto duurder dan wanneer je een abonnement hebt op MyWheels. Bij een eigen auto betaal je wegenbelasting, verzekeringen, brandstof en moet je geld opzijzetten voor onderhoud. Voor een deelauto betaal je een bescheiden vast bedrag per maand plus de kosten per gereden kilometer. Dus je bent goedkoper uit.’

Het plan Park Nova voorziet in twee deelauto’s.  De toekomstige bewoner van Park Nova krijgt een kennismakingsabonnement aangeboden voor het gebruik hiervan.

Fietsparkeerbehoefte
De fiets is een logische eerste keuze voor de bewoners van Park Nova. Je woont centraal ten opzichte van het historische centrum van Deventer en alle voorzieningen. Elk appartement heeft een eigen berging waar je veilig je fiets kunt stallen. Uiteraard kunnen bezoekers hun fiets parkeren op het terrein.

Melanie Willemse
Jouw Verkoopmanager Park Nova
+31 (0)6 139 69 539 Mail mij melanie@vanwonen.com Inschrijven

"Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden"