Schrijf nu in op bouwnummer van je voorkeur!

14 april 2022

Nieuwsbericht

Na een succesvolle pre-sale op woningtype in het nieuwbouwplan Park Nova, is het vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven op het bouwnummer van je voorkeur. Hieronder lees je er meer over!


Hoe nu verder
Nu de hoofdlijnen vaststaan en de omgevingsprocedure bij de Gemeente Deventer in gang is gezet, is het tijd voor de volgende stap. Jij kunt je inschrijven voor één of meerdere bouwnummers van je voorkeur op basis van online verstrekte ‘concept’ verkoopstukken en indicatieve (bandbreedte-) prijzen. De inschrijfperiode duurt één week. Na deze week gaan wij de bouwnummers digitaal toewijzen. Word jij ingeloot voor een bouwnummer, dan gaan wij met je in gesprek en krijg je de mogelijkheid het bouwnummer te reserveren. Jij hebt dan het eerste recht tot koop.

Aanbod
Het project bestaat uit 27 appartementen verdeeld in 8 verschillende typen. Ben je benieuwd naar de appartementen? Klik dan hier voor het woningaanbod van Park Nova. Op het appartement met bouwnummer 12 kan niet worden ingeschreven. Dit bouwnummer is op verzoek van de Gemeente Deventer en met onze goedkeuring, toegewezen aan inwoners van Deventer met een gezondheidsindicatie waarbij gelijkvloers wonen een noodzaak is.

Bandbreedteprijs
De bandbreedte prijzen zijn vanaf vandaag per bouwnummer bepaald. In dit stadium zijn wij in gesprek met de (onder)aannemer(s) voor het afronden van de verkoopstukken. De bandbreedteprijs heeft als doel jou een richtprijs mee te geven voor het maken van een juiste keuze. Gezien de stijgende bouwkosten is de bandbreedte aangepast. Op het moment dat alle documenten en overeenkomsten definitief zijn, wordt de vaste koopsom bepaald.

Inschrijven voor een appartement in Park Nova?
Schrijf je in als belangstellende in het project Park Nova en maak een account aan via ‘Mijn VanWonen’. In dit account kun je via de button ‘online inschrijven’ je interesse voor één of meerdere bouwnummers kenbaar maken. Meer lezen over het inschrijfproces? Kijk HIER.

Inschrijven kan tot woensdag 20 april 12:00 uur
Na sluiting van de inschrijfperiode worden de bouwnummers toegewezen aan de hand van een digitaal toewijzigingssysteem. Uiterlijk donderdag 21 april worden alle kandidaten geïnformeerd over de toewijzing. Ben je ingeloot, dan nemen wij telefonisch contact met je op en word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Heb je geen bouwnummer toegewezen gekregen, dan ontvang je van ons een e-mail en word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Er is geen positie op de reservelijst, indien er een woning beschikbaar komt, wijzen wij opnieuw toe.

Ingeloot? Jij hebt het eerste recht tot koop!
Wanneer je een woning krijgt toegewezen, gaan wij de concept verkooptekeningen met je doornemen, jouw woonwensen bespreken en je informeren over het verdere aankooptraject. Blijf je na het gesprek enthousiast? Dan teken je een reserveringsovereenkomst. De woning blijft exclusief* voor jou gereserveerd totdat de verkoopdocumenten en prijzen definitief zijn vastgesteld. Vanaf dat moment kan de reservering worden omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst.
*Voor een reservering vragen wij een bedrag van € 450,-. Dit bedrag ben je maximaal kwijt als je annuleert. Indien je tot koop van de woning over gaat, wordt de reserveringsvergoeding verrekend met de koopsom.

Zelfbewoningsplicht
De Gemeente Deventer heeft per 2021 een zelfbewoningsplicht ingesteld voor nieuwe koopwoningen. Dit om te voorkomen dat nieuwe woningen worden gebruikt als beleggingsobject. De zelfbewoningsplicht geldt voor nieuwbouwwoningen die projectmatig worden gebouwd, met een vrij op naam-prijs tot de nationale hypotheekgarantie. De NHG-grens voor 2022 ligt op € 355.000,– v.o.n. Wil je hierover meer weten. Bekijk hier de voorwaarden van de Gemeente Deventer.

Deel dit artikel: