Het project Park Nova

Deventer vernieuwt en gaat mee met haar tijd. Met de bouw van Park Nova waar 54 appartementen komen, breidt Deventer uit met het creëren van een gezonde leef- woonomgeving voor iedereen. Jong, oud, samen of alleen. 


Op de locatie van het huidige pand Carinova, Zwolseweg 180, is er gestart met de sloop om vervolgens de bouw van 54 appartementen te realiseren met een diversiteit aan woningtypen. Het project heet Park Nova.

Het aanbod van Park Nova bestaat uit 54 appartementen met woonoppervlakten tussen de 60m2 en 97m2. Van deze 54 appartementen worden er 27 aangeboden in het middeldure en dure huursegment.
De verhuur van de 27 appartementen worden op een later moment, circa 6 tot 4 maanden voor oplevering opgestart.

Bekijk hier de huurwoningen

Een klein stukje geschiedenis: voordat wij met de ontwikkeling en het tekenwerk van Park Nova zijn gestart hebben wij een uitgebreide woonwens-enquête gehouden. Uit deze enquête is naar voren gekomen dat Park Nova bij uitstek een thuishaven kan worden voor iedereen met de nadruk op een prettige SAMENleving. Dit hebben wij vertaald in een breed aanbod met appartementen in verschillende woonoppervlakten en een gemeenschappelijke daktuin om ook het buitenleven bij appartementen mogelijk te maken.

Groen | Mobiliteit

VanWonen heeft een groot hart voor duurzaamheid. Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling worden meegenomen. Dit vertaalt zich in een gemeenschappelijke daktuin en een ‘slim’ parkeerprogramma.

Daktuin
VanWonen ontwikkelt voor de gezondste generaties. Ontmoeten en natuur dragen bij aan een goede gezondheid en het geluksgevoel . Zo hebben wij in Park Nova een daktuin in het ontwerp meegenomen, waar je tot rust kunt komen of kunt ontmoeten. De appartementen die aan de daktuin grenzen hebben een privéterras. Het binnenterrein is dusdanig ingericht dat je hier heerlijk met een boek in één van de zitjes kunt genieten van de buitenlucht. Een tuinarchitect heeft zich gebogen over het ontwerp met oog voor de biodiversiteit en laagdrempelig gebruik.  

Parkeerprogramma
Park Nova voorziet in een zorgplint en 54 koop- en huurappartementen. Dit vraagt om een ‘slim’ parkeerbeleid. Uiteraard is het uitgangspunt de parkeernorm die de Gemeente Deventer hanteert. Wij hebben onderzoek laten doen naar de parkeerbehoefte van de toekomstige bewoner van Park Nova. Hieruit blijkt dat ‘dubbelgebruik’ van de beschikbare parkeerplaatsen toegepast kan worden. Overdag is er ruimte voor het parkeren van bezoekers van de maatschappelijke plint, dan is een deel van de bewoners aan het werk. In de avond is de maatschappelijke plint gesloten en is er ruimte voor de bewoners. Daarnaast blijkt dat een deel van de bewoners geen auto heeft en kiest voor openbaar vervoer/fiets. In totaal zijn er 57 parkeerplaatsen.

Deelauto’s
VanWonen maakt het gebruik van deelauto’s op de locatie van Park Nova mogelijk. Een auto in eigen bezit staat steeds vaker stil dan dat hij rijdt. Als je minder dan 4-5 dagen per week de auto gebruikt, dan is een eigen auto duurder dan wanneer je een abonnement hebt op We Drive Solar. Bij een eigen auto betaal je wegenbelasting, verzekeringen, brandstof en moet je geld opzijzetten voor onderhoud. Voor een deelauto betaal je een bescheiden vast bedrag per maand plus de kosten per gereden kilometer. Dus je bent goedkoper uit.’

Het plan Park Nova voorziet in twee deelauto’s.  De toekomstige bewoner van Park Nova krijgt een kennismakingsabonnement aangeboden voor het gebruik hiervan.

Fietsparkeerbehoefte
De fiets is een logische eerste keuze voor de bewoners van Park Nova. Je woont centraal ten opzichte van het historische centrum van Deventer en alle voorzieningen. Elk appartement heeft een eigen berging waar je veilig je fiets kunt stallen. Uiteraard kunnen bezoekers hun fiets parkeren op het terrein.

Melanie Willemse
Jouw Verkoopmanager Park Nova
+31 (0)6 139 69 539 Mail mij melanie@vanwonen.com Inschrijven

"Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis bij VanWonen te vinden"